Vad intresserade dig mest i kongressens vetenskapliga program?

5 september 2012

Caroline Bylfors, lärare i mikrobiologi vid Hälsohögskolan i Jönköping:?
?— Ett seminarium om parasitologi och särskilt det som handlade om hur man hittar parasiter med molekylärbiologiska metoder. Det kommer mer och mer och är verkligen intressant eftersom man hittar så mycket mer jämfört med att titta i mikroskop.

Caroline Landhage, biomedicinsk analytiker, Bagarmossens djursjukhus i Stockholm:
— Det absolut mest intressanta var en föreläsning om epigenetik. Jag har läst en hel del artiklar om det innan och tycker det är jättespännande. Epigenetik handlar om hur faktorer utifrån, som till exempel miljö, mat och sociala sammanhang, påverkar våra gener. Jag tror det kommer att bli ”det stora, nya” i framtiden.

Susann Schugk, studerande vid Göteborgs universitet:
— Allt är intressant! Jag har haft ett späckat schema för att hinna med att lyssna på så många föreläsningar som möjligt. Seminariet om epigenetik var ändå outstanding. Jag har fått många nya idéer om vad jag vill ägna mig åt när jag blir klar, men allt det här kommer nog att ta tid att smälta.

Gabriella Lillsunde Larsson, adjunkt och forskare, Örebro universitetssjukhus:
— Jag forskar inom molekylärpatologi och tyckte att ett seminarium om molekylär onkologi var väldigt intressant. Det har också varit flera intressanta föreläsningar om etik och kvalitet.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida