I Eslöv är utbildningen värd 500 spänn

Många sjuksköterskor tänker sig för en extra gång innan de drar på sig dyra studielån. Att det inte alltid lönar sig är Eslövs kommun ett bra exempel på. Skillnaden i lön mellan en grund- och specialistutbildad sjuksköterska är endast 500 kronor. 

Jag vill att alla ska utvecklas. Men beslutet att ge 500 kronors lönepåslag till den som skaffar sig specialistutbildning togs långt före min tid här. Det är ingenting som jag rår över«, säger Gert Möller, enhetschef för sjuksköterskorna i Eslövs kommun.

Av de 34 sjuksköterskor som arbetar i Eslövs kommun saknar 15 specialistutbildning, ingen av dem som arbetar natt har någon längre vidareutbildning. Tre sjuksköterskor med enbart grundutbildning arbetar som distriktssköterskor, två på fasta tjänster och en på vikariat.

? Jag tycker absolut att vi skulle stimulera fler att gå specialistutbildning. Med många grundutbildade kan belastningen på dem som är vidareutbildade öka, säger Gert Möller.

Samtidigt erkänner han att han ibland väljer att tillsätta vikariat med nyutexaminerade sjuksköterskor före dem med lång erfarenhet och specialistkompetens.

– De som har jobbat ett tag har sina erfarenheter. Men vi måste också få in nya impulser.

Tidigare betalade Eslövs kommun utbildningen för dem som ville läsa till distriktssköterska. Det erbjudandet gäller inte längre, eftersom rekryteringsläget i dag är så mycket bättre än för några år sedan, enligt förvaltningschefen Eva Åström.

Nu är Eslövs kommun inte på något sätt unik. Någon samlad statistik finns inte, men Pia Andorff, ordförande i Vårdförbundets Skåneavdelning, bedömer att cirka hälften av alla sjukskötersketjänster i de skånska kommunerna är tillsatta av sjuksköterskor som saknar specialistkompetens att ta hand om äldre sjuka. De är varken distriktssköterskor eller har specialistexamen med inriktningen vård av
äldre.

När ädelreformen genomfördes 1991 var målet att alla kommunsjuksköterskor i Skåne skulle vara distriktssköterskor.

? Det finns inga incitament i dag till varför jag som sjuksköterska ska utbilda mig vidare, mer än att jag kanske vill utvecklas som person. Det vi ser framöver är att det kommer att bli brist inom i princip alla specialistområden. Men arbetsgivarna gör inga långsiktiga analyser av hur de ska trygga framtidens behov av kompetent personal. De sätter på sig skygglapparna och ser inte att de kommer att få ett ännu större problem i morgon om de inte i dag försöker att titta in i framtiden, säger Pia Andorff.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida