Lön och villkor

Deras studentupprop höjde ingångslönen

Deras studentupprop höjde ingångslönen
"Det har blivit en helt annan verklighet och det är jättekul om vi har kunnat vara en del i den förändringen”, säger Simon Renner, en av initiativtagarna till studentuppropet. Foto: Privat och Getty Images.

I februari undertecknade 900 studenter ett kravbrev till Region Västra Götaland med löneanspråk och begäran om fyra veckors introduktion. Nu tar cirka 200 av dem examen – och de flesta får som de vill. ”Det känns peppande, det här ansågs otänkbart för ett halvår sedan”, säger Simon Renner, en av initiativtagarna till studentuppropet.

Idén kom efter en föreläsning under den sista terminen på sjuksköterskeprogrammet vid Göteborgs universitet. Studenterna informerades om den tuffa arbetssituation som väntade dem efter examen, och läraren redogjorde för olika tecken på utmattningssymptom.

– Vi fick höra att vi skulle vara beredda att ta hand om vår egen hälsa. På vilken annan utbildning tar man upp sådant? Det ledde till reaktioner och diskussioner i klassen, säger Simon Renner som var en av deltagarna på seminariet.

Blivande sjuksköterskan Simon Renner. Foto: Privat.

Fem kurskamrater formulerade så småningom ett omskrivet brev till Region Västra Götaland, med krav på minst 30 000 kronor i ingångslön och fyra veckors introduktion. 932 studenter undertecknade dokumentet, som skickades till sjukhusledningar och regionpolitiker.

– I början fick vi totala icke-svar från dem, säger Simon Renner.

Ett instagramkonto startades där studenter uppmanades att dela med sig av sina erfarenheter från löneförhandlingar.

– Vi har försökt vara så inkluderande och transparenta som möjligt. Varje gång vi lade ut att någon tackade nej till en tjänst kom det många kommentarer och det peppade andra att göra likadant. Målet var hela tiden att omsätta kravbrevet i praktiken så att det gav tyngd i löneförhandlingarna, säger Simon Renner.

Studenter från bland annat Skåne, Västmanland och Västerbotten hörde av sig och ville göra liknande aktioner i sina hemregioner.

”Kul om vi har bidragit till förändring”

När cirka 200 av studenterna från lärosäten i Göteborg, Varberg, Trollhättan, Borås och Skövde på fredagen lämnar utbildningarna visar det sig att uppropet gett effekt. Tidigare ingångslöner i Västra Götaland på 26 000–28 000 har höjts rejält, bland annat tack vare en regional hundramiljonerssatsning till löneökningar för alla sjuksköterskor som jobbar i dygnet-runt-vården.

– Vår upplevelse är att ingen idag behöver lägga sig under 30 000 kronor. Det var otänkbart för ett halvår sedan. Det har blivit en helt annan verklighet och det är jättekul om vi har kunnat vara en del i den förändringen, säger Simon Renner.

Samtidigt konstaterar han att sommarens examenskull ansluter sig till hårt ansträngda arbetsplatser, där den erfarna personalen är märkt av pandemin.

– Bemanningssituationen är sämre än för två år sedan. Många som jobbat de här åren är helt slut. De orkar inte och får ingen uppskattning från arbetsgivaren. Vi som är nyutexaminerade sjuksköterskor behöver erfarna kollegor för att kunna göra ett bra arbete. Utan dem spelar det ingen roll hur hög lön vi får, säger Simon Renner.

Tackade nej till jobb

Själv kommer han att vara föräldraledig det första halvåret efter examen, men han har tackat nej till fortsatt jobb på den avdelning där han varit timanställd som undersköterska under utbildningen, med hänvisning till den låga lönen.

– Men jag känner mig ganska lugn. Jag tror att jag får det jag vill ha när jag väl börjar söka jobb, precis som de andra i vår klass som börjat i regionen och på sjukhusen.

Vad drar ni för lärdom av den här ”kampanjen”?

– Att det faktiskt går att förändra, men att man behöver vara fler än en enskild individ.

Vilka reaktioner har ni fått från yrkesverksamma kollegor?

– De flesta har sagt att vi gjort något bra, både kollegor och allmänheten. Ett fåtal verkar ha tyckt att vi är lite giriga, framförallt de som själva jobbat som sjuksköterskor i tio år men knappt kommit över 30 000 kronor. Men de positiva reaktionerna har gett oss råg i ryggen. Nu hoppas jag att det ger ringar på vattnet i form av bättre arbetsmiljö.

Simon Renner hoppas på långsiktiga politiska förslag för vårdens framtid i den kommande valrörelsen.

– Trots att det är valår finns få konkreta förslag på hur grundproblemet – den kroniska bristen på sjuksköterskor – kan lösas. Det behövs rejäla politiska satsningar så att vi kan bedriva en trygg och säker vård enligt de lagar vi ska följa. Det går inte att fortsätta med nedskärningar, vården måste få kosta, både i löner och utbildningsinsatser som gör att folk väljer att stanna kvar.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida