Student

Så ska nyexade drillas i löneförhandling

Så ska nyexade drillas i löneförhandling
Vårdförbundet Student har tagit intryck av studentuppror runt om i landet, där nyexade kräver minst 30 000 kronor i månadslön. Framöver hoppas ordförande Anja Basic att organisationen kan erbjuda lönecoachning på alla lärosäten. Foto: Ulf Huett.

Vårdförbundet Student vill stärka medlemmar inför den första löneförhandlingen. Kampanjen #inteunder30k ska bland annat erbjuda lönecoachning via lokala studentorganisationer och digitalt stöd. "Vi vill ge studenter mer kött på benen i mötet med arbetsgivare. Alla vet till exempel inte vad ett kollektivavtal är", säger ordförande Anja Basic.

Ni har ”smygstartat” under våren i sociala medier. Vad går kampanjen ut på?

– Det är en proaktiv utbildningskampanj, säger Anja Basic. Vi vill ge studenter mer kött på benen när de ska löneförhandla. Dagens studenter kommer sällan direkt från gymnasiet, utan har ofta ett långt arbetsliv bakom sig. Bara i min klass finns före detta bagare, elevassistenter och industriarbetare. Arbetsmarknaden inom vården skiljer sig från många andra branscher, med helt andra villkor. Alla vet till exempel inte vad ett kollektivavtal är. Det uppstår också osäkerhet kring om man måste anta arbetsgivarens ”bud”.

Måste man det?

– Nej, man kan alltid ge ett motbud! Eftersom individuell lönesättning tillämpas finns inga förutbestämda ingångslöner, som arbetsgivarna hävdar. Det är också viktigt att tidigare erfarenheter värdesätts. De flesta sjuksköterskestudenter har sommarjobbat eller haft anställning som undersköterskor, och biomedicinska analytiker har ofta extrajobbat i labb.

Kampanjen heter #inteunder30k. Vad är kopplingen till de olika upproren bland nyexade runt om i landet, som kräver minst 30 000 kronor i månaden för att jobba åt regionerna?

– Det finns ingen koppling mer än att vi stöttar dem. Eftersom vi är en facklig organisation riskerar vi att bryta mot fredsplikten om vi ställer specifika lönekrav. Men vi konstaterar att protesterna i till exempel Västra Götaland gett resultat. Där tackar de nej till förstagångslöner under 30 000 kronor. Men vi tycker inte att det ska ses som ett nederlag att hamna lägre. De som bor i glesbygden där det finns få arbetsgivare och som har familj och huslån kanske måste acceptera en lägre lön, men vi vill ändå informera och stötta dem i att kräva mer. Våra yrken är livsviktiga och om man tittar på till exempel Jämställdhetsmyndighetens rapport om lika lön för likvärdigt arbete blir det tydligt att livslönen är sämre för sjuksköterskor än till exempel piloter, som ska värderas lika.

Hur ska utbildningssatsningarna utformas?

– Detaljerna utvecklas under våren och sommaren. Förhoppningsvis kan vi möta studenter på plats runt om i landet i höst och erbjuda lönecoachning via de lokala avdelningarna. Jag vet att det redan finns sådana initiativ i Uppsala och Skåne. Vi kommer också att studentanpassa lönecoachen som finns på Mina sidor på vardforbundet.se. Där kan man redan lära sig jättemycket!

Kan det uppstå en konflikt mellan höga ingångslöner och god löneutveckling?

– Ja, det är förstås jobbigt för en medarbetare med lång erfarenhet om en nyutexaminerad får en tusenlapp mindre i lön, men det ena utesluter inte det andra och vi behöver stå enade mot arbetsgivaren. Jag hoppas att även de särskilt yrkesskickliga accepterar att vi som studentorganisation kämpar för det här. Lönerna har alltid varit låga, och en högre förstagångslön behöver inte stå emot en god löneutveckling.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida