Sommaren 2023

Höjda löner i Finland oroar i Västerbotten – men Umeå lyckas locka sjuksköterskor

Höjda löner i Finland oroar i Västerbotten – men Umeå lyckas locka sjuksköterskor
Jenny Olsson, Vårdförbundets lokalavdelningsordförande i Västerbotten. Foto: Sanna Björkman och Elisabeth Sund.

I Region Västerbotten växer oron för bemanningen när sjuksköterskors löner höjs i Finland. "Regionen behöver steppa upp för att matcha detta. Vi har halkat efter år efter år", säger Jenny Olsson, avdelningsordförande för Vårdförbundets lokalavdelning. Men Umeå kommun lyckas ändå rekrytera - med hjälp av stora satsningar.

I Region Västerbotten har löneutvecklingen varit jämförelsevis dålig under de senaste åren. Sjuksköterskor från Vasa i Finland har delvis bidragit till att lösa sommarbemanningen. Nu är risken stor att strömmen av sjuksköterskor från grannlandet sinar. Där har det nämligen utlovats en löneökning för vårdpersonalen på över 20 procent under de närmaste fem åren, efter uppgörelse med finska vårdfacket Tehys, skriver Västerbottens-kuriren.

Jenny Olsson, ordförande för Vårdförbundet i Västerbotten, ser nu med oro på rekryteringsläget.

– Region Västerbotten behöver verkligen steppa upp för att matcha detta. Vi har halkat efter år efter år och vi har samtidigt ett jättestort rekryteringsbehov. För någon vecka sedan fick vi stänga en kirurgavdelning i Skellefteå på grund av sjuksköterskebrist. Om vi ska behålla någon vårdkvalitet behöver vi både rekrytera och kunna ha kvar kompetensen, säger Jenny Olsson.

Jenny Olsson, ordförande i Vårdförbundet Västerbotten
Jenny Olsson, avdelningsordförande, Region Västerbotten. Foto: Sanna Björkman

Enligt Jenny Olsson skulle Västerbotten behöva satsa lika mycket som exempelvis Jämtland där lönerna har höjts med åtta procent för att klara konkurrensen om arbetskraften. Årets löneutfall är inte klart än, men hon har sina farhågor:

– Vi har hört från vissa missnöjda medlemmar att det inte lär bli mycket pengar i år heller.

Svårt att rekrytera specialistsköterskor

Brita Winsa, sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten, är inte lika oroad över bemanningsläget inför sommaren. Hon framhåller också att regionen har gjort stora satsningar på sjuksköterskor den senaste tiden, bland annat genom att införa ett karriärssystem och ett permanent lönetillägg på 3000 kronor i månaden för alla sjuksköterskor som jobbar i dygnet-runt-verksamhet.

Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Västerbotten. Foto: Malin Grönborg.
Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Västerbotten. Foto: Malin Grönborg

– I årets löneröversyn kommer sjuksköterskor ut rätt bra också, men jag kan inte säga exakta siffror än, säger Brita Winsa.

Räcker detta för att klara konkurrensen?

– Vad det räcker till är svårt att säga. Vi har rätt hård konkurrens om all personal här i Västerbotten. Men har fortfarande ett positivt rekryteringsnetto för sjuksköterskor, utom för specialistsköterskor, där har vi det lite kärvt, säger Brita Winsa.

Höga sommarlöner och gratis boende

I Umeå kommun finns inte samma fackliga oro för rekryteringsläget. Där finns ett ständigt söktryck till de fasta tjänsterna och även sommarens bemanning är snart i hamn, enligt Helena Forss Johansson, sjuksköterska med utvecklingsuppdrag i Umeå kommun.

Helena Forss Johansson, utvecklingsansvarig sjuksköterska i Umeå kommun och styrelseledamot i Vårdförbundet Västerbotten.
Helena Forss Johansson, utvecklingsansvarig sjuksköterska i Umeå kommun. Foto: Privat

– Umeå ligger högre i lön, och är en arbetsgivare som vill vara attraktiv och gör mycket för att bli det också, säger Helena Forss Johansson som också är styrelseledamot för Vårdförbundet i Västerbotten.

Umeå kommun har under de senaste åren bland annat infört ett populärt nattavtal med 32 timmars arbetsvecka, startat en långtidspool med 15 sjuksköterskor och har även ökat på grundbemanningen i äldreomsorgen med tio sjuksköterskor.

I sommar lockar kommunen vikarier med höga löner och gratis boende. För en sjuksköterska med minst tre års erfarenhet är lönen 58 000 kronor i månaden och uppåt. Nyexaminerade kan få en sommarlön på över 40 000 kronor i månaden.

– Umeå kommun har en tydlig ambition att den egna personalen ska få sin semester. Det är jag glad över i min fackliga roll.

Har rekryterat på plats i Vasa

Umeå kommun behöver rekrytera 45-50 sjuksköterskor i sommar, varav 22 redan har anställts och 19 är mitt i rekryteringsprocessen. Även från Vasa i Finland har en redan anställts och tre är på väg. Lönerna räcker till för att locka dem över – ett rekryteringsarbete som Umeå kommun har gjort på plats i Vasa också. Samarbetet med Vasa har en lång historia, som Vårdfokus skrev om redan år 1999.

– När jag har varit och träffat finska sjuksköterskor såg jag att lönen är viktig för dem. Men även andra saker – som att inte behöva köra sin egen bil i tjänsten, eller att jobbet inom äldreomsorgen i Sverige inte är ett lika tungt och vårdnära arbete som i Finland.

Bakom Umeå kommuns framgångsrika arbete finns både en lång och envis facklig kamp, och kloka chefer som satsar rätt, enligt Helena Forss Johansson. Och än finns det förstås mycket att förbättra, påpekar hon.

– Jo, men det har varit tufft även i Umeå kommun efter pandemin, med höga sjuktal. Det finns saker som många är missnöjda med även här, till exempel den nya helgorganisationen.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida