Sjuksköterskan Barbro Naroskyin blir ny sjukvårdsdirektör i Stockholm

Sjuksköterskan Barbro Naroskyin blir ny sjukvårdsdirektör i Stockholm
Barbro Naroskyin är sjuksköterska men har sedan 1988 haft många toppositioner som chef i olika landsting. Foto: Katja Kircher

Efter sju år som regiondirektör i Östergötland återvänder hon till huvudstaden. (Uppdaterad kl 12:35.)

– Det är med blandade känslor som jag byter jobb. Det ska bli roligt och spännande att komma tillbaka till Stockholm, men samtidigt känns det lite sorgligt att lämna Östergötland som jag tycker är en fantastisk region.

Det säger Barbro Naroskyin som redan 1975 tog sin examen som sjuksköterska. Därefter jobbade hon 29 år i Stockholm på olika befattningar.

Jobbade som sjuksköterska i 13 år

Som sjuksköterska arbetade hon fram till 1988. Därefter har hon enbart arbetat som chef. Senast alltså som regiondirektör i Östergötland där hon styrt i sju år.

Innan dess arbetade hon både vid Södersjukhuset och Huddinge sjukhus. Under tolv år var hon också chef inom ambulanssjukvården i Stockholms läns landsting. Barbro Naroskyin har även varit landstingsdirektör i Uppsala län.

Högt förtroende

Enligt Helena Eriksson, ordförande i Vårdförbundet Östergötland, har Barbro Naroskyin haft ett högt förtroende inom förbundet.

– Det har varit lätt att ha med henne att göra. Hon har tyckt att det har varit viktigt med central samverkan, även om det attityden inte alltid spritt sig genom hela organisationen. Men med Barbro Naroskyin har vi alltid haft en god dialog, säger Helena Eriksson.

Börjar i Stocholm i augusti

Den 1 augusti tillträder Barbro Naroskyin sin nya tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting.

Vad hon kommer att prioritera i sin nya roll vet hon inte ännu.

– Det viktigaste är att jag först och främst skaffar mig en bild över läget och vad som är det viktigaste att ta itu med först.  När jag kommit in i den nya verksamheten kan jag göra göra den bedömningen.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida