Vårdfokuspodden

Mer i lön till särskilt yrkesskickliga – så har det gått

Mer i lön till särskilt yrkesskickliga – så har det gått
Per Bengtsson, reporter på Vårdfokus, och Emma Klingvall, avdelningsoprdförande Vårdförbundet Östergötland, spelar in Vårdfokuspodden. Foto: Vårdfokus.

Vem skulle inte vilja ha 10 000 kronor mer i lön på tre år? I det här avsnittet av Vårdfokuspodden pratar vi om var man lyckats bättre och mindre bra med satsningen på särskilt yrkesskickliga.

En sådan lönehöjning, fördelad på tre års tid, är kärnan i en satsning som Vårdförbundet drivit på för en grupp som man kallar för särskilt yrkesskickliga inom yrkena. Både i förra avtalsrörelsen och i årets lyfts den här gruppen fram och målsättningen har varit att var fjärde medlem ska bedömas som särskilt yrkesskicklig.

Vårdfokus har tittat närmare på hur satsningen har gått och i det här avsnittet intervjuas Emma Klingvall, lokal ordförande för Vårdförbundet Östergötland där man med råge nått över målet, om framgångarna.

Du som lyssnar får också höra skolsköterskan Bitte Johnsson i Ystad som nyligen fick motta Childhood-priset från drottning Silvia. Här berättar hon om sina utmaningar, uppskattningen hon får från eleverna och hur hon breddat sin kompetens och yrkesskicklighet.

Innehållet i det här blocket kan inte visas

Du har valt att inte acceptera cookies på vårdfokus.se, därför kan inte detta innehåll visas.

Ändra mina inställningar för cookies

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida