Uppbåd av demonstranter och press mötte Jimmie Åkesson i Malmö

Uppbåd av demonstranter och press mötte Jimmie Åkesson i Malmö
Jimmie Åkessons besök i Malmö fick stor uppmärksamhet av medierna efter de protester som varit. Foto: TT

Ett 50-tal demonstranter visade sitt missnöje med Sverigedemokraternas partiledare utanför Skånes universitetssjukhus.

Det var ett stort pressuppbåd som mötte Jimmie Åkesson när han kom till Malmö i dag för att bland annat besöka akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus.

På en presskonferens innan besöket målade Sverigedemokraternas ledare upp en nattsvart bild av Malmö, skriver Sydsvenskan.

– Malmös ekonomi är fullständigt körd i botten. Det är en extremt segregerad stad. Alla som tycker att den ansvarslösa invandringspolitiken är bra borde titta på Malmö, sade Åkesson.

Enligt Sydsvenskan motsägs uttalandet om stadens ekonomiska status av att Malmö för en månad sedan fick högsta betyg av kreditinstitutet Standard & Poor’s. De senaste fem åren har Malmö desutom gått med överskott på 154-594 miljoner kronor

”En vänsterpartist”

Han fick också frågan om hur han ser på att 250 anställda på akuten skrivit under en protest mot att han besöker deras arbetsplats.

– Jag vet bara att den som tagit initiativet är en vänsterpartist, svarade Jimmie Åkesson och valde att inte svara på följdfrågan om alla 250 är vänsterpartister, enligt Sydsvenskan.

Besöket på sjukhuset gick som planerat. Jimmie Åkesson, tillsammans med tre andra företrädare för SD, besökte akutmottagningen, primärvården som finns i anslutning till akuten samt neuroverksamheten. Däremot var gruppen inte inne på några vårdavdelningar eller väntrum.

Inte lämpligt för röstfiske

– Men det här besöket borde aldrig ha genomförts och sjukhusledningen borde ha förstått att många skulle se det som en provokation, säger en sjuksköterska på akuten, som vill vara anonym, till Vårdfokus.

Att landstingspolitiker, som vill lära sig mer om hur verksamheten fungerar, kommer på besök är bara bra, tycker sjuksköterskan, men menar att den här typen av besök inte borde förekomma.

– Vi som jobbar här tycker inte att akutmottagningen är en lämplig plats för röstfiske inför ett val.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida