Ivo-anmälan

Landstinget anmäler barnmorska för vaccinråd

Stockholms läns landsting Ivo-anmäler nu en barnmorska som gett ovetenskapliga råd om vaccin på barnavårdscentralen Allvis i Stockholm och vill att hennes lämplighet utreds.

Vårdfokus har tidigare avslöjat hennes vilseledande information om D-vitamin på en barnhälsovårdscentral i Järna. I förra veckan kunde Dagens Nyheter berätta att barnmorskan sprider ovetenskapliga uppgifter om vaccin till nyblivna föräldrar på Södermalm.

I dag skriver DN att landstingets chefläkare Johan Bratt anmäler barnmorskan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

”Som chefläkare reagerar jag på denna typ av desinformation, vilken är både vilseledande och färgad av personliga åsikter. Av den anledningen inlämnas denna Ivo-anmälan”, skriver Johan Bratt.

Barnmorskan har tidigare varit utredd av myndigheter, då hon drev en antroposofisk barnavårdscentral i Järna. Men inga åtgärder vidtogs efter den inspektion som då gjordes.

Landstinget gör också en särskild utredning av barnavårdscentralen Allvis och kommer bland annat att granska varför så få av barnen där är vaccinerade, som Vårdfokus berättat tidigare.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida