Lämnar plats för nya krafter

Efter sex år i förbundsstyrelsen lämnar Eva Strandh sitt uppdrag vid kongressen i maj.

1 februari 2008

Ett utvecklande, utmanande och roligt uppdrag, betygsätter hon.
– Men jag känner att jag har gett det jag har att ge i det uppdraget. Nu är det dags att lämna plats för någon annan.
Eva Strandh är också ordförande i Värmlandsavdelningen. Hur skiljer det sig att vara aktiv på förbundsnivå från att vara aktiv lokalt?
– Jag har ju kontakt med medlemmar, både förtroendevalda och »vanliga« medlemmar, över hela landet. I de kontakterna kan jag ta in saker som händer på annat håll än i Värmland.
En del av dem hon har kontakt med har hon lärt känna i sin yrkesroll som distriktssköterska, innan hon kom med i förbundsstyrelsen.
– Det är viktiga kontakter, nästan som en livlina i ett uppdrag som det här. Som ledare ska man ju gå före, men det är också jätteviktigt att ha kontakt med det som händer just nu.

Men hon känner också att hon har förändrats sedan hon kom med i förbundsstyrelsen.
– Nu tar jag alla chanser att prata med medlemmar, även om jag är ute privat – på ett bröllop, till exempel. Det här uppdraget har man med sig jämnt.
Under de sex åren tycker hon att samhällsklimatet och arbetslivet för Vårdförbundets medlemmar har blivit hårdare. Och att arbetsgivarna har blivit tuffare mot Vårdförbundets medlemsgrupper. Men det är inte därför hon slutar, hon känner fort­farande att det är ett lustfyllt, spännande och roligt uppdrag. Att ägna mer tid åt familjen är ett skäl.
Och hon fortsätter att jobba för Vårdförbundet på hemmaplan. Eva Strandh är vald till ordförande i ytterligare två år.
– Nu ska jag ägna mer kraft och energi åt Värmlandsavdelningen. Vad som händer sedan får vi se. Jag har ju mitt jobb som distriktssköterska – ett minst lika roligt uppdrag i medborgarnas tjänst!

Ytterligare tre styrelsemedlemmar har meddelat valberedningen att de vill avgå i maj: Marina Olsson, Västra Götaland, Margot Bergman, Södermanland och Ejja Häman Aktell, Västerbotten.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida