Förlossningsvård

Snart färdiga barnmorskor kräver bättre villkor – annars söker de inte jobben

Snart färdiga barnmorskor kräver bättre villkor – annars söker de inte jobben
Gabrielle Baker är en av initiativtagarna till Barnmorskestudentupproret. "Vi kan inte ställa oss bakom situationen som är på förlossningsavdelningarna just nu" säger hon till Vårdfokus.

Barnmorskeflykten börjar numera redan på utbildningen. Av 31 studenter i avgångsklassen vid Göteborgs universitet är det bara fyra som kommer att söka jobb inom förlossningsvården efter examen. I ett öppet brev på Instagram kräver de bättre villkor, högre lön och sundare arbetsmiljö.

De vill kunna äta, gå på toa och vara lediga utan att få sms om att ta extrapass. De kräver trygg introduktion med mentorskap och vill garanteras en födande i aktiv fas under sina sex första månader på förlossningen. De förväntar sig återhämtning genom semester, arbetstidsförkortning och slopat tvång om treskift.

I brevet som i första hand riktar sig till socialminister Lena Hallengren samt regionpolitiker och sjukhusledningar i Västra Götaland listar initiativtagarna till Barnmorskestudentupproret tolv specifika krav för att söka jobb inom sitt nya specialistområde.

– När vi började på utbildningen hade många ett intresse och engagemang för förlossningsvården. Nu vill nästan ingen jobba där längre, säger studenten Gabrielle Baker.

Studenternas 12 krav

1. Möjlighet att ta rast, äta lunch och gå på toaletten under arbetspasset.

2. ”Trygg start”-program med tolv veckors introduktion och mentorskap.

3. En period på minst sex månader då ny barnmorska endast vårdar en födande i aktiv fas.

4. Inget tvång att jobba treskift, för att kunna kombinera yrkesliv och familjeliv.

5. Arbetstidsförkortning där blandad dag- och kvällstjänstgöring innebär 34 timmarsvecka. Samma modell som införts på förlossningen i Varberg.

6. Permanent lönepåslag på 5 000 kronor på Östra sjukhuset, Norra Älvsborgs läns sjukhus (NÄL) och Södra Älvsborgs läns sjukhus (SÄS).

7. Inget krav på delade helgturer.

8. Fungerande sommarbemanning så att ingen behöver avbryta sin semester.

9. Möjlighet till kombinationstjänst – 50 procent på fölossningen och 50 procent på Barnmorskemottagning.

10. BB ska prioriteras om krav på rotation ställs. Ingen barnmorska vill bidra till den vård som bedrivs där nu.

11. Öppet klimat och en kultur där kritik kan framföras utan risk för repressalier så att medarbetar kan bidra till förbättringar.

12. Ingångslöner på minst 34 650 kronor per månad. Vårdförbundet rekommenderar 34 000-37 000.

Hon är en av de 31 studenterna i den avgångsklass som tar examen i början av nästa år. Enligt en enkätundersökning planerar endast fyra av dem att söka jobb på en förlossningsklinik. Tio kan tänka sig att göra det om arbetsvillkoren ändras och sexton väljer i dagsläget helt bort förlossningsavdelningar på grund av arbetsförhållandena.

– Vi har femtio procents praktik. Vårt intryck är att allt som rapporterats i media stämmer. Födande prioriteras bort, många förlossningar avslutas instrumentellt och barnmorskorna jobbar ofta dubbla pass. BB ska vi inte ens tala om. Vi var inte där som studenter utan som ersättare för icke existerande personal. Det är så skört. Vi kan inte ställa oss bakom den här situationen, säger Gabrielle Baker.

Är det många som ångrar att ni påbörjat utbildningen?

– När vi startade fick vi höra att den här utbildningen är bland det tuffaste man kan göra som sjuksköterska. Men jag tror inte att någon var förberedd på det vi har upplevt. Vi har haft många avhopp, ett fall av utbrändhet och i omklädningsrummet har folk gråtit vid flera tillfällen under praktiken. Den etiska stressen i yrket är enorm. Varje pass är det någon som beordras övertid om en kollega är ledig eller sjuk.

Om ni inte tänker jobba som barnmorskor efter examen, vad ska ni göra istället?

– De flesta har ju möjlighet att gå tillbaka och jobba som sjuksköterskor eller ta andra barnmorskeuppdrag än på just förlossningen. Jag har själv en bakgrund inom akutvården och på bemanningsföretag. Som nyutbildade barnmorskor kommer vi ju även att behöva gå ner i lön, vilket inte heller är så lockande. Jag tog själv examen vid Röda Korsets högskola 2015. Kullen före oss startade ”inte under 25”-upproret, och det hade stor effekt för oss som kom ut i arbetslivet efter dem.

Sahlgrenska erbjuder nyanställda barnmorskor 5 000 kronor extra i månadslön fram till årsskiftet. Ni kräver att den satsningen blir permanent. Vilka fler insatser behövs enligt er?

– Politikerna måste prioritera förlossningsvården och satsa mer pengar på den så att villkoren kan bli bättre med en bemanning som gör att det blir möjligt med återhämtning och ledighet.

Vad har ni fått för respons på ert uppror?

– Första dygnet fick vi 2 000 reaktioner i sociala medier. Det har kommit många hejarop från barnmorskor i hela landet och studenter vid andra lärosäten har hört av sig. Jag hoppas att fler ansluter sig så att det här kan bli en nationell rörelse. Vårdförbundet och Svenska barnmorskeförbundet har också uttryckt stöd och erbjudit att hjälpa oss med webbinarium och liknande för att gå vidare.

Och politikerna, vad säger de?

– Ingenting. Hittills har det varit helt tyst.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida