Förlossningsvård

Södra BB flyttar till Södertälje

Södra BB flyttar till Södertälje
Nu ska Södra BB flytta till Södertälje sjukhus.

Efter en turbulent höst med många turer kring Södra BB och förlossningsavdelningen vid Södersjukhuset har landstinget i dag beslutat att konceptet Södra BB ska flyttas till Södertälje sjukhus.

16 december 2015

Som Vårdfokus tidigare berättat finns det brister i arbetsmiljön och lokalerna behöver renoveras vid den stora förlossningsavdelningen på Södersjukhuset, Sös.

För att kunna genomföra tillräckligt många förlossningar på Sös under tiden som renoveringen pågår föreslås nu att Södra BBs förlossningskoncept med integrerad mödra, förlossning och eftervård ska erbjudas vid Södertälje sjukhus i stället.

Det är ett inriktningsbeslut som i dag fattats av Barbro Naroskyin, hälso- och sjukvårdsdirektör vid Stockholms läns landsting.

Genom att flytta ut mödravården från Södersjukhuset hoppas man kunna använda akutsjukhusets resurser och lokaler till de patienter som har störst behov av det, skriver Sös i ett pressmeddelande.

Samtlig personal som arbetar vid Södra BB är anställda av Södersjukhuset och kommer att få behålla sina tjänster på kvinnokliniken, uppger sjukhusledningen.

Tar inte in nya

De gravida som i dag är inskrivna vid Södra BB kommer att få föda på enheten till dess att konceptet tas över av Södertälje sjukhus. Däremot kommer Södra BB inte att ta emot några nya patienter från och med nu.

Delar av Södra BBs koncept kommer att integreras i Södersjukhusets förlossningsvård och Södertälje sjukhus kommer att fortsätta att driva och utveckla konceptet Södra BB.

– Flytten innebär att konceptet som arbetats fram vid Södra BB räddas. Placeringen i Södertälje ger oss en geografisk spridning som utvecklar förlossningsvården i hela länet skriver Ella Bohlin(KD) barn- och äldre landstingsråd i ett pressmeddelande.

 

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida