”Tv-seriesnygga” sjuksköterskor sökes

”Tv-seriesnygga” sjuksköterskor sökes
Tilltäckligt tv-seriesnygg? Arkivbild: Mostphotos

Akuten på Södersjukhuset i Stockholm söker sommarvikarier. Men inte vilka vikarier som helst, utan "tv-seriesnygga" eller så kallade "söderhipsters". Det är ett sätt att väcka uppmärksamhet, förklarar en av chefsjuksköterskorna bakom annonsen.

20 februari 2012

 ”Tv-seriesnygg eller söderhipster”. Det är de kriterier akuten på Södersjukhuset lyfter fram i rubriken i sin egen platsannons för sommarvikarier.

– ”Sommarvikarier sökes” skriver alla, vi ville ha en mer klatschig rubrik för att fånga uppmärksamheten, säger Mats Glaser, chefsjuksköterska på Södersjukhuset.

Själva rubriken spånades fram internt på akutkliniken och uttrycken ”tv-seriesnygg” och ”söderhipster” hittade man i en insändare i Dagens Nyheter från en patient som besökt akuten.

– Det var väl ingen djupare tanke bakom det och vi går självklart inte på utseendet när vi anställer sjuksköterskor, säger Mats Glaser.

Du tror inte att det finns en risk att ni betraktas som oseriösa?

– Det ligger nog i betraktarens ögon i så fall, men om man läser hela annonsen och kommer på vår informationsdag så tror jag inte det.

Skulle ni kunna söka läkare med samma slags rubrik?

– Ja, det tror jag faktiskt.

Fakta hipster

  • En undergroundstil som började spridas under tidigt 1990-tal, främst definierad av en alternativ musiksmak och stora intressen av mode och kultur.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida