Krönika   |  Chefredaktören 27 september

Michelle Wahrolén: Skön återhämtning eller schemakaos?

Skön återhämtning eller schemakaos?
Detta är opinionsmaterial

Den första oktober, om bara några dagar, dras snaran åt för hyrföretagen. Åtminstone i stora delar av södra Sverige som då kraftigt drar ner på hyrsjuksköterskor. Flera regioner förväntas följa efter. Exakt samma dag införs EU:s skärpta regler om elva timmars dygnsvila, skriver Vårdfokus chefredaktör Michelle Wahrolén

Är jag i Sverige? Den norska patienten hade just vaknat upp och trodde han befann sig i vårt land på grund av alla svenska röster som kom från vårdpersonalen omkring honom. Fortfarande är det så att många svenska
sjuksköterskor och annan vårdpersonal åker till Norge för att jobba. Anledning :Det betalar sig bra och de blir uppskattade för sitt jobb. Inget konstigt med det. Vi människor söker oss förstås till sammanhang där vi blir uppskattade i såväl kronor som kredd. Det är samma mekanismer som gör att rätt många i dag väljer att jobba som bemanningssjuksköterskor.
Så länge arbetsmiljön ser ut som den gör, kommer det inte att attrahera tillräckligt många att söka sig till fasta tjänster i vården.

Men den första oktober, om bara några dagar, dras snaran åt för hyrföretagen. Åtminstone i stora delar av södra Sverige: Region Skåne, Region Blekinge, Region Kalmar och Region Kronoberg drar ner kraftigt på hyrsjuksköterskor. Flera regioner förväntas följa efter. Exakt samma dag införs EU:s skärpta regler om elva timmars dygnsvila. Inte så bra tajming har flera av Vårdförbundets förtroendevalda sagt, eftersom de skärpta reglerna för vila kräver nya scheman. Chefer på arbetsplatser runt om i landet arbetar just nu febrilt med att få ihop nya scheman som tar hänsyn till de skärpta EU-reglerna. Hur det praktiskt ska gå ihop återstår att se, då det inte längre går att pussla med hyrsjuksköterskor som hade varit en övergångslösning. Kommer man verkligen kunna locka så många som behövs att bli fast anställda direkt av regionerna?

Kommer man verkligen kunna locka så många som behövs att bli fast anställda direkt av regionerna?

EU uppmärksammade Sverige redan för drygt ett år sedan på att kollektivavtalet för kommuner och regioner strider mot EU:s arbetstidsdirektiv för dygnsvilan. I själva verket har dessa regler gällt sedan 2007, men undantagen har varit många. De skärpta EU-reglerna har ett gott syfte och är bra på sikt då de strävar efter balans i livet. Forskning visar också att sammanhängande dygnsvila är mycket viktigt för att minska stressrelaterad ohälsa. Men på kort sikt skapar de nu turbulens, schemakaos och oro. Vissa har till och med valt att gå ner i arbetstid för att få sitt liv att fungera. Det som är bra för kollektivet på lång sikt får stora konsekvenser för individen här och nu. Men bryter man mot reglerna kan det stå Sverige dyrt eftersom det skulle kunna vara ett brott mot arbetstidslagen med höga sanktionsavgifter som följd.

Bristen på kvalificerade anställda i regioner och kommuner går inte att skylla på yttre omständigheter. Det är för dåliga lönevillkor och brister i arbetsmiljön som är orsaken, och det styrs ju ytterst av politiker som sätter ramarna. Det är de som prioriterar. Du förtjänar bättre! Den första oktober är som sagt här om bara några dagar. Egentligen händer det nog inget särskilt just den dagen. Men konsekvenserna får vi nog se inom den närmaste tiden.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida