Frågeakuten

Vårdfokus experter svarar på frågorna som rör arbetslivet
Frågeakuten  |  Anställning

Vill utveckla min kompetens

Vill utveckla min kompetens
Illustration: Anna Windborne-Brown

Min enhetschef vill att jag ska ta över som "BMA-ansvarig". Jag vill inte göra det om jag inte får rätt till viss kompetensutveckling. Har jag rätt att kräva det och kan jag tacka nej till det utökade ansvaret om jag inte får min kompetensutveckling?

19 september 2019

Svar: Du kan alltid önska kompetensutveckling men dina chanser att få det är mycket större om tjänsten är ”ny”, det vill säga då ett nytt anställningsavtal ska förhandlas fram och tjänsten är ett erbjudande från arbetsgivaren. Då har du även rätt till löneförhandling och rätt att säga nej till tjänsten om du inte får kompetensen du efterfrågat.

Om ansvaret däremot innebär en utökning av dina allmänna åligganden i din befintliga tjänst har arbetsgivaren rätt att leda och fördela arbetet. Då minskar dina möjligheter radikalt att kunna få kompetensutveckling och faller tillbaka på arbetsgivarens bedömning av dina befintliga kunskaper och kvalifikationer.

Om din tjänst väsentligen förändras och ansvaret är väldigt utökat ska det samverkas lokalt. Det görs för att säkerställa att du inte utför en ny tjänst utan att samtidigt få rätt lönenivå, mandat och kompetens.

Ditt önskemål om kompetensutveckling för att klara av tjänsten ska du försöka dokumentera skriftligen i mejl mellan dig och din arbetsgivare. Det kan bli användbart om du får en väsentligt stressigare tillvaro med dina nya arbetsuppgifter.

Fråga Vårdförbundet Direkt!

Har du en fråga? Du som är medlem i Vårdförbundet kan ringa direkt till 0771-420 420 eller ställ din fråga på webben.

Här hittar du fler frågor från frågeakuten!

Vårdfokus nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

Anställning

arbetsmiljö

Arbetstider

Bemanningsbranschen

Chef

covid-19

Delegering

Ersättningar

etik

kollektivavtal

ledighet

Lön & avtal

meddelarfrihet

Medlemskap

nyanställd

Omplacering

pension

sjukskriven

Student

tjänstledig

Villkor