Frågeakuten

Vårdfokus experter svarar på frågorna som rör arbetslivet
Frågeakuten  |  Lön

Nytt jobb men får inte löneförhandla

Nytt jobb men får inte löneförhandla
Illustration: Anna Windborne-Brown

Jag har jobbat inom förlossningsvården på regionens sjukhus i många år, men har nu fått nytt jobb på en barnavårdscentral. Glad i hågen krävde jag höjd månadslön för att kompensera för förlorad ob-ersättning när jag jobbar dagtid. Jag blev riktigt snopen när enheten sa att jag inte får förhandla om min lön när jag byter arbetsplats inom regionen. Dessutom satte min gamla chef min nya lön i den pågående lönerevisionen och eftersom jag redan slutat fick jag bara 400 kronor. Är det här verkligen okej?

5 januari 2020

Svar: Nej, Vårdförbundet tycker inte att det är okej. Dessvärre är det ganska vanligt att regioner­na agerar så här. De har dessa principer för att inte olika chefer ska bjuda över varandra och på det sättet stjäla personal från varandra. Vi menar dock att du har rätt att förhandla din lön när du byter jobb. Det ena jobbet är inte det andra likt, olika jobb kräver olika kompetens.

När det gäller din tidigare chefs agerande är det också vanligt att cheferna vill använda de pengar de fått sig tilldelade till de medarbetare som jobbar kvar på enheten. Men dessa båda ageranden tillsammans får orimliga konsekvenser för dig. Stå på dig och kräv att få förhandla om din lön.

Fråga Vårdförbundet Direkt!

Har du en fråga? Du som är medlem i Vårdförbundet kan ringa direkt till 0771-420 420 eller ställ din fråga på webben.

Här hittar du fler frågor från frågeakuten!

Vårdfokus nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

Anställning

arbetsmiljö

Arbetstider

Chef

covid-19

etik

ledighet

Lön & avtal

Medlemskap

pension

sjukskriven

Student

Övriga frågor