Hök 24

Anestesisjuksköterskan om strejken: ”Det är nu eller aldrig”

Anestesisjuksköterskan om strejken: ”Det är nu eller aldrig”
Västmanlands sjukhus i Köping är en av de arbetsplatser som det utökade strejkvarslet från Vårdförbundet rör. Foto: Getty Images och Pia Nordlander

Den 11 juni klockan 11 lämnar Lotte Lindberg och hennes kollegor på operationskliniken i Köping sin arbetsplats och går ut i strejk – om inget sker i förhandlingarna med SKR/Sobona innan dess.

Anestesisjuksköterskan Lotte Lindberg har precis klivit ut från operation och är ute och handlar lunch när Vårdfokus ringer henne på tisdagen. Som förtroendevald för Vårdförbundet på operationskliniken i Köping får hon klämma in sitt fackliga uppdrag när det går finns utrymme.

– Det är mycket information som ska ut nu sedan blockaden startade och jag får sköta en hel del av det på fritiden, säger Lotte Lindberg samtidigt som hon promenerar tillbaka till avdelningen.

Ytterligare 170 verksamheter kan tas ut

Bara några timmar tidigare fick hon besked om att Vårdförbundet utökar sitt strejkvarsel till att omfatta ytterligare 170 verksamheter. I Region Västmanland gäller det sjukvårdsrådgivningen 1177, operations- och dagkirurgiska mottagningarna i Sala och Köping samt resurspoolen i Västerås. Sammanlagt berörs drygt 90 personer, varav de flesta är medlemmar i förbundet.

Lotte Lindberg. Foto: Privat.

Lotte Lindbergs arbetsplats är en av dem. Det innebär att den 11 juni klockan 11 lämnar hon och kollegorna, anestesisjuksköterskor, operationssjuksköterskor och grundutbildade sjuksköterskor, sitt arbete och går ut i strejk.

På operationskliniken i Köping tar de emot patienter från en rad olika verksamheter – ortopedi, urologi, gynekologi, allmänkirurgi och öron. Operationerna utförs dagtid och mottagningen har öppet mellan klockan 07 och 18 måndag till fredag. Trycket är högt och köerna långa.

Oro för att förlora medlemmar

Beskedet om strejkvarslet möttes av blandade reaktioner berättar Lotte Lindberg.

– Alla tycker det är bra att vi driver på, men det del tycker det är jobbigt och vill helst inte strejka. Det vill väl ingen egentligen. Själv känner jag att det är nu eller aldrig. Det här är den chans vi har och tar vi inte den kommer Vårdförbundet att förlora många medlemmar, säger Lotte Lindberg.

Att förhandlingarna mellan Vårdförbundet och SKR och Sobona strandat handlar framför allt om frågan kring arbetstidsförkortning. Vårdförbundet tycker inte att arbetsgivarna möter upp och vill inte förhandla i dagsläget. Det tycker Lotte Lindberg är rätt.

­- Jag är positivt överraskad över Vårdförbundets agerande och känner mig upplyft. Samtidigt blir jag mer och mer förvånad över SKR. Känslan är väl: är det något de inte förstår? Försöker de spela dumma eller bara trötta ut oss?

Förhandlingar om samhällsfaran

Porträtt Ingrid Ekman
Ingrid Edman. Foto: Privat.

Ingrid Edman, ordförande för Vårdförbundet avdelning Västmanland, berättar att de knappt hann lämna regionkontoret på tisdagsmorgonen där de lämnat strejkvarslet, innan arbetsgivaren skickade en framställan om förhandling kring samhällsfarlighet för en av verksamheterna.

– Det gäller 1177 där samtliga sjuksköterskor tas ut i strejk. Men vårdcentralerna har öppet som vanligt och patienterna kommer att kunna ringa dit. 112 och ambulansverksamheterna fungerar precis som tidigare. Det kommer att bli knöligt, men jag ser det inte som samhällsfarligt, säger Ingrid Edman.

Däremot tror hon att det kommer att slå ganska hårt mot operationsköerna i Sala och Köping.

– När operationer ställs in växer köerna och det kommer drabba patienterna tyvärr. Många har väntat längre redan, säger Ingrid Edman.

Arbetsgivaren: ”Risk för liv och hälsa”

Therese Deutsch, hr-direktör på Region Västmanland, bekräftar att de kommer vilja förhandla med Vårdförbundet kring strejkvarslet på 1177, men även kring de andra verksamheterna.

– Vi ser att det finns risk för patienters liv och hälsa om hela 1177 tas ut i strejk. Det blir svårt för patienter att nå vården och det är allvarligt, säger Therese Deutsch.

Det är inte första gången som regionen kallar in Vårdförbundet för att diskutera undantag i den pågående övertids-, mertids- och nyanställningsblockaden.

– Vi har gjort det några gånger för att få till en patientsäker verksamhet. Bland annat har vi förhandlat om undantag för barnsjukvård, palliativ vård och för vissa sjuksköterskor med specialistkompetens. Sedan har vi vårt andra verktyg, skyddsarbete, som vi också fått använda oss av, säger Therese Deutsch.

Porträtt Therese Deutsch
Therese Deutsch, hr-direktör Region Västmanland. Foto: Region Västmanland.

Vilka möjligheter har ni att möta Vårdförbundets krav om arbetstidsförkortning?

– Det blir svårt för oss. Det är redan brist på sjuksköterskor och vi behöver få ut mer tid av de som arbetar. Det kommer också bli svårt ekonomiskt.

Therese Deutsch hänvisar också till de demografiska utmaningar som Sverige står inför, en åldrande befolkning, lägre födelsetal och färre i arbetsför ålder, och som försvårar för en arbetstidsförkortning.

Enligt Vårdförbundet orkar en tredjedel av medlemmarna inte arbeta heltid och det finns risk för fler sjukskrivningar. Hur ser du på det?

– Vi ser inte den utvecklingen när vi tittar på våra nyckeltal. Sjukskrivningarna ökar inte och vi har fler heltidsanställningar. Visst kan man ha problem på enskilda enheter, men inte på en övergripande nivå. Det är också fler som söker våra tjänster och färre som söker ledighet från sina heltidsjobb.

Förra året hade Vårdförbundets medlemmar arbetat 3 miljoner timmar övertid – är det rimligt?

– Det kan låta mycket, men det handlar om ungefär en timme i veckan per sjuksköterska. Däremot ser vi en utmaning i fördelningen. En del arbetar mycket för att de vill, andra lite eller inte alls. Det är också beroende av vilken verksamhet det handlar om och det kan behövas insatser på enskilda arbetsplatser.

När det första strejkvarslet bryter ut den 4 juni hävs samtidigt nyanställningsblockaden i samtliga regioner.

– Det är positivt för det underlättar för våra nyexaminerade sjuksköterskor som då kan börja jobba hos oss. Men övertid- och mertidsblockaden kan ställa till det mer under sommaren då man kan behöva ta något extra pass för att vi ska slippa kalla in personal från semestern.

Vad hoppas du händer nu?

– Jag önskar att man centralt tar sig till förhandlingsbordet så att man kan få en bra sommar, både de som jobbar och de som ska vara lediga.

Få arbetar heltid

Att heltiderna ökat är dock inget Lotte Lindberg känner igen från sin egen arbetsplats.

– Nej, verkligen inte, här är det fler och fler som går ner i tid för att vi har så hög arbetsbelastning. Här är det oerhört få som arbetar heltid, säger hon.

Lotte Lindberg har själv gått ner i tid till 70 procent för att orka med.

– Huvudet orkade inte och när jag kom hem satte jag mig i soffan och stirrade in i väggen. Jag hade inget liv och så vill jag inte ha det. Nu får jag mer tid till återhämtning och det känns jättebra.

Nu kan Lotte Lindberg få tre dagar sammanhängande ledighet vilket hon uppskattar, men att gå ner i lön märks i plånboken. Att pensionen påverkas är hon högst medveten om.

– Jag kommer att få en fruktansvärt låg pension som jag inte kommer klara mig på. Men jag är inte beredd att jobba ihjäl mig och inte ens nå pensionsåldern. Den dagen den sorgen, tänker jag.

Med kortare arbetstid, helst 35 timmar i veckan som i Norge och Danmark, tror Lotte Lindberg däremot att hon och flera av hennes kollegor skulle orka arbeta heltid igen.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida